viernes, 19 de mayo de 2017

COMENCEM!


Ahir encetàrem amb COMENCEM el procés particiPARC per consolidar entre totes les veïnes de Rocafort el futur del Parc del Poble.

La sessió va consistir a explicar en termes generals en què consisteix la participació, com es produirà durant aquesta primera fase del projecte i amb quins grans trets generals i hipòtesis de partida contava l'avantprojecte realitzat per rsr_arquitectes.
Les veïnes i els veïns presents en veure que aquesta era una bona oportunitat, no van dubtar en prendre la paraula. Intervingueren parlant d'algunes referències de parcs infantils que ens podrien servir d'exemple a certes zones del parc. Reforçaren la possibilitat de crear zones infantils no segregades i obertes, que donen pas a la imaginació de les més menudes.

Per altra banda es va plantejar la possibilitat de participar en la construcció del Parc, en aspectes com la plantació d'arbres, la gestió d'horts... A més alertaren també de la problemàtica de les noves infraestructures hidràuliques plantejades per a prevenir riscos d'inundació a Rocafort i Godella, sol·licitant que foren contemplades en la realització del parc (per la seua forta presència visual). Així com que el mateix Parc ha de funcionar com una infraestructura hidràulica capaç de gestionar bé aquests problemes.

Les persones assistents van fer arribar les seues preocupacions. Algunes, com se'ls va dir, claus per a la definició del Parc i la seua gestió del futur. Com quines coses estaran permeses i quines prohibides (prohibit prohibir) per a les usuàries i usuaris (canines incloses). 
Es demanar als coordinadors, tècnics i regidors de l'Ajuntament presents que asseguraren la inclusió d'un bon espectre social en aquest procés, emfatitzant la presència d'adolescents, majors i infants, ja que són els més vulnerables i la clau per a garantir l'èxit del Parc.

Per a tot açò, recollir i incloure les opinions, i decidir tant el disseny com la gestió del Parc, encetem aquest projecte. Amb ferramentes com el KIT de la participació i els distints tallers anirem consolidant aquest camí. 

Us esperem!



No hay comentarios: