martes, 30 de mayo de 2017

DESCOBRIM!


El passat dissabte 27 de maig es realitzà el primer taller participatiu del procés particiPARC.
La dinàmica es va organitzar en tres taules d'adults i una altra de xiquets i xiquetes.
Es va treballar una primera dinàmica de mapejat col·lectiu de les activitats i necessitats detectades. En la segona es va realitzar una posada en comú i agrupació d'idees o voluntats per al futur parc.

1. Taules mapejat. Els resultats s'agrupen segons tipus d'activitat a manera de resum de les tres taules: Recorreguts, Jocs infantils, Espais de trobada jove, Horts i Condicionants de l'espai públic. 

2. Taules xiquets i xiquetes. Visitaren l'exposició i emplenen l'enquesta comentant els diferents temes i els seus gustos pels espais existents. Les seues preferències se centren en jocs, arbres, “tirolina”, laberints i tobogans. Dibuixen en un plànol aqueixes preferències, retallant i pegant els símbols, i després expliquen als assistents aqueixes preferències raonant l'elecció.

3. Posada en comú i definició de grups de treball per al segon taller. Com a conclusió es debaten conjuntament els diferents temes i s'agrupen al voltant de set conceptes, molt relacionats amb les idees tractades en la primera dinàmica, que donen motiu a les taules de referència per a la següent sessió: Paisatge, Espai de jocs,  Espai de joves, Esports, Equipaments, Espai de lectura i Espai representació.

Per a treballar en el Taller 2: Pensem ParticiParc, s'agrupen les temàtiques resultants en tres taules:
    Oci: Espais per a joves adolescents i xiquets/es. Espais esportius polivalents.
    Paisatge: Tractament del Paisatge, la vegetació, l'ombra i l'aigua.
   Serveis: Els equipaments i infraestructures, pícnic, condícies, cafeteria. Teatre, música i llocs per a la lectura.

Est és un procés que construïm entre tots, que ha començat ja amb molta efectivitat i amb opinions totes elles raonables.

Agraïm a tots les persones assistents la col·laboració, el constructiu de les idees, i la il·lusió per aquest projecte. I animem a tots i totes a continuar en aquesta adreça.

Es pot descarregar un resum complet de la sessió al apartat documents d’aquest blog i els plànols i documents resum es penjaran en breu a l’exposició de la casa de la cultura.

Junts, seguim.


No hay comentarios: