martes, 13 de junio de 2017

PENSEM!


El passat dissabte 03 de juny es realitzà el segón taller participatiu del procés particiPARC.
La dinàmica es va organitzar en tres taules d'adults i una altra de xiquets i xiquetes.
A les taules d’adults es treballa a partir de les idees prèvies del Taller Descobrim, afegint al debat qualsevol ús que no haguera aparegut al Taller anterior. Després s’analitzen les compatibilitats entre elles per poder superposar usos, i per últim s’inclouen els requeriments d’eixos grups d’activitats.
A la taula dels xiquets/es dibuixen sobre unes peces de cartó icones de les seues activitats preferides i, després, s’ubiquen sobre un plànol de la parcel·la del parc, en diferents punts triats per ells i elles.
Com a conclusió es debaten conjuntament els diferents temes i en resum tots i totes volen fer de tot, i això indica il·lusió pel nou parc.

La filosofia del Parc és que siga unitari, verd i sostenible: no es vol un parc d’usos separats, es vol un parc amb una forta presència de la vegetació, que genere un ambient natural i agradable, sense perdre en cap moment la sostenibilitat tant de la seua vegetació, gestió i il·luminació.

Que permitixca la multiplicitat d’usos i persones: on els xiquets i xiquetes puguen jugar, els adults passejar i els joves tindre el seu espai. On es puga estar tranquils però també hi càpiguen els concerts, la música i el teatre. Les activitats no requereixen espais excloents i que les infraestructures i serveis siguen compatibles per a diferents usos.

Un parc formatiu i informatiu: que la gent entenga com funciona i com es gestiona i que participe. S’apunta la possibilitat d’incorporar a la gestió del parc l’edifici públic dels antics casernes, com a edifici de manteniment, d’associacions, etc. També es proposa llevar els horts urbans de l’avantprojecte, traslladant-los (si és necessari) directament al teixit de l’horta.

Agraïm a totes les persones assistents la col·laboració, el constructiu de les idees, i la il·lusió per aquest projecte. I animem a tots i totes a continuar en aquesta adreça.


Junts, seguim.

Equip coordinador particiPARC




No hay comentarios: